Review: Manon van der Pijl

Een echt baken!
Al een tijd wisten wij dat mijn vader (jong) zou gaan overlijden. Doordat we dit wisten, hadden wij de kans om van te voren al een aantal zaken te regelen en op zoek te gaan naar een prettige uitvaartonderneming. Deze zoektocht leidde, langs minder geschikte partijen, naar Ina van La Balise, met wie het onmiddellijk  klikte. Zij kwam langs om al een aantal zaken in grote lijnen door te spreken en voelde gelijk vertrouwd voor zowel mijn vader als mijn moeder.
Wat wij niet konden voorzien, was dat de coronacrisis zoveel roet in onze gemaakte plannen zou gooien. Door de verschillende maatregelen waren wij op het laatste moment genoodzaakt veel zaken om te gooien. Ina is hierin een ontzettend grote steun geweest en dacht alleen maar mee in oplossingen, niet in problemen. Samen kwamen we hierdoor heel snel met een nieuw plan, dat we gelukkig nog met mijn vader konden bespreken.
In de dagen na het overlijden, was Ina elke dag even bij ons thuis om te ondersteunen met de te regelen zaken en er gewoon te zijn. Dit voelde elke keer heel warm en natuurlijk, terwijl ik me voor kan stellen dat je in zo'n week je ook vreselijk kan storen aan iemand extra in je huis. Dat was hier absoluut niet het geval.
Ze had hele bijzondere rouwkaart stalen en zo zijn we tot een mooie, absoluut niet standaard kaart gekomen, wat heel erg bij mijn vader paste.
De rouwauto van mijn vader werd op de dag van de uitvaart, begeleid door een colonne motoren. Ina hoorde ons hierover praten en stelde voor dat zij zelf ook wel op de motor kon komen, om voor de auto aan te rijden. Dit vonden wij echt ontzettend bijzonder en ook hiermee viel weer een puzzelstukje op zijn plaats.
Ook nu, bijna een maand later, is het contact met Ina nog goed. Ze heeft nog regelmatig contact met mijn moeder en wil nog overal bij helpen.
Wij willen Ina graag ontzettend bedanken voor haar steun in deze moeilijke tijden en voor het feit dat zij ons als gezin, en ook mijn vader toen ze hem ontmoette, echt 'ziet'. Door haar zien we zijn aanwezigheid nog extra in de kleine dingen om ons heen. Haar onderneming heet niet voor niets La Balise, Ina is echt een baken in zwaar weer.

Manon van der Pijl
Brucht