Vlinders

Liefdevol afscheid nemen met de 'New life' vlindersluiting.

Ze zijn zacht, lief, teer en toch sterk, deze houten vlindersluitingen.

Je kunt ze beschilderen met vrolijke kleurtjes verf en of beplakken met bijvoorbeeld sprankelende sterretjes. Zo heeft ieder kind of kleinkind een persoonlijke vlinder voor zijn of haar moeder, vader, oma of opa. Het fysieke afscheid wordt verzacht door de lieve, kleurrijke vlinders bij het sluiten van de kist.

caret-down caret-up caret-left caret-right
“Wat het einde van de wereld is voor de rups, betekent het begin van de wereld voor de vlinder"
Lao Tse

Liefdevol afscheid nemen met de 'New life' vlindersluiting.

Op de dag van de uitvaart mogen de vlinders na hun dienst bewaard blijven. Er zijn bijpassende houten kandelaars waarin de New life vlinder, een nieuw leven krijgt. De kinderen kunnen de ‘eigen vlinder’ in de kandelaar draaien en thuis een plekje geven. Bij het aansteken van het waxinelichtje, stuur je licht en liefde naar de overleden dierbare. Deze vlinders en kandelaars zijn te bestellen bij Uitvaart La Balise. De vlinders steunen een mooi positief project in Noord Pakistan. Ze worden namelijk gemaakt door Nai Zindagi’s ambachtsmensen. Nai Zindagi betekent ‘nieuw leven’ .

Urnen met vlinder

Op deze foto's zie je een mooie connectie tussen de New Life Vlinder van Radboud Spruit en de urnen van Jorien van Heuvel, De Kneedbare Steen.

"Het leven van een libel, vlinder of eendagsvlieg is niet onbeduidend omdat deze kort is."